Mediation

Tobas Mediation is actief bij het oplossen van arbeidsconflicten al dan niet in combinatie met langdurige ziekteverzuim. Als neutrale bemiddelaar helpen we partijen te komen tot een oplossing waarmee zowel werknemer als werkgever  verder kunnen.

Ook in de relationele sfeer kan Tobas Mediation betrokkenen helpen om weer verder te kunnen in hun relatie, of zonder schade uit elkaar te gaan. Wij stellen dan een echtscheidingsconvenant of beëindiging samenlevingsrelatie op en eventueel een ouderschapsplan. Indien van toepassing kunnen wij ook de alimentatieberekening maken. Onze huisadvocaat stuurt de stukken naar de rechtbank, waarmee de onderling gemaakte afspraken bekrachtigd worden. U hoeft dus zelf niet naar de advocaat, deze regelt alleen alle officiële zaken.

Kosten mediation

De kosten voor een mediationtraject in familiezaken zijn €150,- per uur, exclusief btw. Als partijen recht hebben op een toevoeging van de Raad voor Rechtsbijstand betalen zij slechts een eigen bijdrage. De toevoeging geldt ook voor het indienen van een echtsscheidingsverzoek bij de rechtbank. Afhankelijk van het inkomen, bedraagt deze € 58,- of € 115,-.

Tobas werkt samen met advocantenkantoor Lynen in Kerkrade. Dit houdt in dat het echtscheidingsconvenant door Tobas Mediation wordt aangeleverd en vervolgens door Lynen wordt ingediend bij de rechtbank.

Meer weten over mediation? Download de folder!

Meer informatie of aan de slag met mediation?

Contact opnemen